A dió igazi kincs a konyhában, ugyanis gazdag élelmi rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Bár nagyon szeretjük nyersen is, a legjobb mégis sütibe sütve. A diós sütik nagy kedvencek lehetnek a családban, a vendégeket pedig egyenesen le tudjuk velük venni a lábukról. A dióból Muffint, kalácsot, tortát, linzert, palacsintát, rétest, pitét, vagyis szinte bármit készíthetünk belőle. Bár azt sem téveszthetjük szem elől, hogy sokan nem szeretnek sürgölődni-forgolódni, több időt tölteni a konyhában, így előszeretettel választanak valami gyorsan, egyszerűen elkészíthető recepteket, legyen szó főfogásról vagy akár süteményről.
A diós sütik között számos olyan receptet találunk, amely minden típusú háziasszonynak bejön. Az egyik ilyen diós süti recept az almás diós kevert. Viszonylag kevés hozzávalóból, akár egy rövid óra alatt igazán finom süteményt varázsolhatunk az asztalra. Az almás diós kevert hozzávalói a tojás, liszt, cukor, sütőpor, darált dió, alma és őrölt kávé. A süti elkészítésének első lépése, hogy a tojást a cukrokkal és a lereszelt almával kikeverjük, majd a sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, és a két masszát összeadjuk. Körülbelül egy közepes tepsit, általában a sütő eredeti tepsije pont megfelelő, sütőpapírral bélelünk a tésztát pedig beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Az almás diós kevert süti tetejére szórhatunk porcukrot, vagy akár csokimázzal is bevonhatjuk, ez már teljesen ízlés függő. A diós sütik közül ezzel a sütivel nem fogunk szégyent vallani.